Kategóriák

(+36-46) 328-288 Kapcsolati telefonszám

1–8 a 8 találatból

FLORIMO PERLIT 5L

Otthon, háztartás

799 Ft

A Termék kizárólag személyes áruházi átvétellel vásárolható! Természetes körülmények között is előforduló vulkanikus kőzet, amelynek őrleményét, majd a duzzasztott (expandált) perlitszemcséket a talajba keverve biztosítjuk a virágföld levegős környezetét és egyenletes vízellátását. Kiváló talajlazító, az eredeti súlya 20-szorosát képes vízből tárolni. Kiszerelés: 5 liter Felhasználás Gyökereztetéshez és szaporításhoz, szobanövények ültetéséhez, szabadföldi kertépítéshez és talajjavításhoz, hidrokulturás növényekhez, fű-és golfpálya építéshez, tetőkerti növények telepítéséhez, talajlazításhoz. Használatával optimális lesz a talaj levegőellátása, magasabb lesz a vízmegtartó-képessége (talajnedvesség szabályozás), nő a szerkezetstabilizálása. Elősegíti a gazdag és egészséges gyökérrendszer kialakulását, a növény ellenálló képessége is növekszik. A perlit tápanyagot nem tartalmaz, de használható az ásványi műtrágyák hatásának meghosszabbítására is. Felhasználási javaslat: ● gyökereztetéshez, magvetéshez és szaporításhoz 30-60%-ban a talajhoz vagy a szaporító földhöz keverve ● a magas levegőigényű szobanövényeknél (orchidea, páfrány, bonsai stb.) 50%-ban a virágföldhöz keverve ● szabadföldi és konténeres növényeknél 25-50%-ban a talajhoz keverve; fa, cserje ültetésnél 5-10 l/fa mennyiséget a talajhoz keverve ● hidrokultúrás növénynél 50-60%-ban a termesztő közeghez keverve ● fű- és golfpálya telepítéshez 30-60 l/m² mennyiségben a talaj felső 10-15 cm-es rétegébe belekeverve ● tetőkerti gyep- és ültető közegnél 25-50%-ban a talajhoz keverve.

HUMUSZOL 1L

Otthon, háztartás

1875 Ft

A HUMUSOL és a HUMINPOWER G két speciális termék, amelyek maximalizálják az alkalmazott tápanyagok felszívódását és a talaj használatát. A fő összetevők természetes, savas, komplex sav-kelátképző savak, amelyek több mint 70 féle ásványi anyagot, például kalciumot, káliumot, magnéziumot és vasat tartalmazhatnak, amelyek nélkülözhetetlenek a növények megfelelő életciklusához. A HUMINPOWER termékcsalád kihasználja a huminsavak erejét, ami elősegíti a tápanyagok felszívódását, amelyek a talajban nem állnak rendelkezésre, így növelve a terméshozamot, növelve a növényi ellenállást, korrigálva a hiányzó elemeket, ezzel megszüntetve a közös hiányosságokat. A HUMINPOWER termékcsalád minden területen és kertben használható. A talaj állapotának javítása érdekében vetés vagy ültetés előtt a talaj felszínére kerül. Továbbá használható a talaj élettartamának javítására, a tápanyag felszívódási hatékonyságának összetételére, a stressz csökkentésére, a homok talajra a vízvisszatartás fokozására, a porózus talajok növelésére. Hatékony és szántóföldi növénytermesztés, gyümölcsfák és szőlőültetvények telepítése és termesztése, palánták növekedése, üvegházhatású termesztés, gyepek és erdők, degradált és meddő talajok javítása. A termék vegyes talajjal és különböző táptalajokkal és különböző műtrágyákkal egyidejűleg használható. Szántóföldi növények: Öntözés: 15-20 l / ha Humusol 1-2 alkalommal Vetőmag csírázás, gyökérzet: 100 l víz 1 l Humusol (1% -os oldat) A palánták, zöldségek, intenzív növények, virágok, dísznövények esetében: legalább 25 l / ha több részletben vegetáció, öntözés vagy permetezés során Szőlő, gyümölcsfák: Legalább 20 liter / ha a vegetációs időszak alatt többször adagolva, öntözéssel vagy permetezéssel (a keverékvizsgálat után peszticidekkel vagy lombtrágyákkal együtt) Legelő, pázsit: legalább 20 l / ha 3 részre a tenyésztési időszak alatt, öntözéssel vagy permetezéssel (peszticidekkel vagy lombtrágyákkal együtt a keverési vizsgálat után alkalmazható) Hobbi esetén 10 liter vizet 20-30 ml humuszoldattal havonta 1-2 alkalommal.

PERLIT 25L

Otthon, háztartás

2139 Ft

A kertészeti perlit a talajjal általában 25-50-75 térfogat-százalékos arányban keverve szaporító és nevelő közegként használható fel. - Erősen vízigényes kultúráknál : 3 rész perlit + 1 rész termőtalaj - Közepesen vízigényes kultúráknál : 1 rész perlit + 1 rész termőtalaj - Kis vízigényű kultúráknál : 1 rész perlit + 3 rész termőtalaj Felhasználási területei: -Dísznövények és zöldségfélék gyökereztetése -Dísznövények és zöldségfélék palántanevelése -Díszcserjék, díszfacsemeték szaporítása és nevelése -Gyümölcsfaoltványok szaporítása és nevelése -Pázsit és fűfélék talajának javítása -Tetőkertek kiépítése -Gombatermesztés -Dinnyetermesztés -Szőlőoltványok szaporítása és nevelése -Cserepes növények talajjavítása

NEOPEAT ÜLTETŐKÖZEG CCA. 4,5KG

Otthon, háztartás

3929 Ft

Rendkívül jó minőségű feldolgozott kókuszrost. Kiválóan helyettesíti a tőzeget. Szerves, környezetbarát, talajpótló, talajjavító és megújuló forrás. Felhasználható cserepes és balkonláda növények földkeverékeihez (30-50%-ban) vagy önmagában, ültető közegnek. Súly: cca 4,5kg. Méret kb. 30x30x10cm. Az átlag 4,5kg súlyú tégla kihozatala kb. 60-70l.

MOSOTT KÓKUSZROST TÉGLA CCA. 500G

Otthon, háztartás

745 Ft

Környezetbarát termesztő közeg. Súly: cca 500g. Méret kb. 13x13x7cm. Az átlag 500g súlyú tégla kihozatala kb. 5l.

GYÖKÉRITATÓ 400G

Otthon, háztartás

479 Ft

A gyökéritató szerepe a gyökérkörnyezetben: Ha a nyílásával felfelé áll a talajban, akkor az esővíz, öntözővíz egy része a cellában (csövecskék belsejében) "csapdába esik", mint egy tálka, úgy viselkedik.Ilyenkor a bennrekedt víz a cella falából tápanyagot old ki és a keletkezett oldat a cellán belül ott is marad. Maga a gyökéritató csövecske, mint egy táprúd, fokozatosan adja le magából a tápanyagot, de a táprúddal ellentétben, itt jóval kisebb a tápanyag "kimosódás" sebessége, azaz a műtrágyával ellentétben, hosszú távon fejti ki hatását a vízforgalomtól és a talajban lévő mikroorganizmusok (bacik, gombák) számától függően. A gyökéritatóval ellátott gyökérkörnyezetben egy bacilusokkal teli "lakópark" létesül a talajélet számára. A laza, levegős szerkezetben a növény és a mikroorganizmusok versengenek a tápanyagért. A növény gyökérzete behálózza ezt a "lakóparkot" és a bacilusok, gombák áldásos tevékenysége folytán a növények számára felvehető állapotba hozzák a nehezen felvehető makro és mikroelemeket. Ha a nyílásával lefelé áll a talajban a cella, akkor levegőztet. A talajban, térállástól függetlenül, víz hatására tápanyag oldódik ki. A gyökéritató gyártástechnológiája teszi lehetővé, hogy fokozatos tápanyagleadás valósul meg. A cellák több éven keresztül biztosítják a morzsalékos, laza szerkezetet. A cellák gyártása során felhasznált természetes anyagok a talaj kilúgozódását hatásosan lassítják. A gyökéritató alkalmazásával jóval kevesebb víz felhasználás érhető el. Amennyiben hosszabb időn keresztül elmarad a csapadék, a locsolás, akkor a gyökerek bizonyítottan a nedvesség irányába növekednek. Szárazságkor a cellákban rekedt víz mentőöv a növények és a talajélet számára. A talaj egészének vízáteresztő képessége túlzott vízterhelés esetén megmarad. Csak a cellák fogják vissza a vizet. Száraz talajban a növények gyökere nehezen fér hozzá a tápanyaghoz. Ha hozzá is jut, akkor azt a növény a gyökérzete növekedésére fordítja. Túl nedves talajban, levegő hiányában, a növények nehezen táplálkoznak.Túl tömör, kötött talajban is levegőhiánnyal küszködik a növény, a víz nehezen talál járatokat magának. Levegőtlen talajközegben a mikroorganizmusok élettere korlátozott és "átalakító" tevékenységük nem szolgálja a növényt. Óriási jelentőséggel bír a talajoldat kémhatása. Egyes kivételektől eltekintve a tapasztalat azt bizonyítja, hogy a növények a tápelemeket akkor tudják felvenni, ha a gyökérkörnyezet pH értéke 6-6,5. Kísérleteink a pH ingadoztatását ígéretesebbnek találja.

GYÖKÉRITATÓ 5KG

Otthon, háztartás

4485 Ft

A gyökéritató szerepe a gyökérkörnyezetben: Ha a nyílásával felfelé áll a talajban, akkor az esővíz, öntözővíz egy része a cellában (csövecskék belsejében) "csapdába esik", mint egy tálka, úgy viselkedik.Ilyenkor a bennrekedt víz a cella falából tápanyagot old ki és a keletkezett oldat a cellán belül ott is marad. Maga a gyökéritató csövecske, mint egy táprúd, fokozatosan adja le magából a tápanyagot, de a táprúddal ellentétben, itt jóval kisebb a tápanyag "kimosódás" sebessége, azaz a műtrágyával ellentétben, hosszú távon fejti ki hatását a vízforgalomtól és a talajban lévő mikroorganizmusok (bacik, gombák) számától függően. A gyökéritatóval ellátott gyökérkörnyezetben egy bacilusokkal teli "lakópark" létesül a talajélet számára. A laza, levegős szerkezetben a növény és a mikroorganizmusok versengenek a tápanyagért. A növény gyökérzete behálózza ezt a "lakóparkot" és a bacilusok, gombák áldásos tevékenysége folytán a növények számára felvehető állapotba hozzák a nehezen felvehető makro és mikroelemeket. Ha a nyílásával lefelé áll a talajban a cella, akkor levegőztet. A talajban, térállástól függetlenül, víz hatására tápanyag oldódik ki. A gyökéritató gyártástechnológiája teszi lehetővé, hogy fokozatos tápanyagleadás valósul meg. A cellák több éven keresztül biztosítják a morzsalékos, laza szerkezetet. A cellák gyártása során felhasznált természetes anyagok a talaj kilúgozódását hatásosan lassítják. A gyökéritató alkalmazásával jóval kevesebb víz felhasználás érhető el. Amennyiben hosszabb időn keresztül elmarad a csapadék, a locsolás, akkor a gyökerek bizonyítottan a nedvesség irányába növekednek. Szárazságkor a cellákban rekedt víz mentőöv a növények és a talajélet számára. A talaj egészének vízáteresztő képessége túlzott vízterhelés esetén megmarad. Csak a cellák fogják vissza a vizet. Száraz talajban a növények gyökere nehezen fér hozzá a tápanyaghoz. Ha hozzá is jut, akkor azt a növény a gyökérzete növekedésére fordítja. Túl nedves talajban, levegő hiányában, a növények nehezen táplálkoznak.Túl tömör, kötött talajban is levegőhiánnyal küszködik a növény, a víz nehezen talál járatokat magának. Levegőtlen talajközegben a mikroorganizmusok élettere korlátozott és "átalakító" tevékenységük nem szolgálja a növényt. Óriási jelentőséggel bír a talajoldat kémhatása. Egyes kivételektől eltekintve a tapasztalat azt bizonyítja, hogy a növények a tápelemeket akkor tudják felvenni, ha a gyökérkörnyezet pH értéke 6-6,5. Kísérleteink a pH ingadoztatását ígéretesebbnek találja.

GYÖKÉRITATÓ 70G

Otthon, háztartás

115 Ft

A gyökéritató szerepe a gyökérkörnyezetben: Ha a nyílásával felfelé áll a talajban, akkor az esővíz, öntözővíz egy része a cellában (csövecskék belsejében) "csapdába esik", mint egy tálka, úgy viselkedik.Ilyenkor a bennrekedt víz a cella falából tápanyagot old ki és a keletkezett oldat a cellán belül ott is marad. Maga a gyökéritató csövecske, mint egy táprúd, fokozatosan adja le magából a tápanyagot, de a táprúddal ellentétben, itt jóval kisebb a tápanyag "kimosódás" sebessége, azaz a műtrágyával ellentétben, hosszú távon fejti ki hatását a vízforgalomtól és a talajban lévő mikroorganizmusok (bacik, gombák) számától függően. A gyökéritatóval ellátott gyökérkörnyezetben egy bacilusokkal teli "lakópark" létesül a talajélet számára. A laza, levegős szerkezetben a növény és a mikroorganizmusok versengenek a tápanyagért. A növény gyökérzete behálózza ezt a "lakóparkot" és a bacilusok, gombák áldásos tevékenysége folytán a növények számára felvehető állapotba hozzák a nehezen felvehető makro és mikroelemeket. Ha a nyílásával lefelé áll a talajban a cella, akkor levegőztet. A talajban, térállástól függetlenül, víz hatására tápanyag oldódik ki. A gyökéritató gyártástechnológiája teszi lehetővé, hogy fokozatos tápanyagleadás valósul meg. A cellák több éven keresztül biztosítják a morzsalékos, laza szerkezetet. A cellák gyártása során felhasznált természetes anyagok a talaj kilúgozódását hatásosan lassítják. A gyökéritató alkalmazásával jóval kevesebb víz felhasználás érhető el. Amennyiben hosszabb időn keresztül elmarad a csapadék, a locsolás, akkor a gyökerek bizonyítottan a nedvesség irányába növekednek. Szárazságkor a cellákban rekedt víz mentőöv a növények és a talajélet számára. A talaj egészének vízáteresztő képessége túlzott vízterhelés esetén megmarad. Csak a cellák fogják vissza a vizet. Száraz talajban a növények gyökere nehezen fér hozzá a tápanyaghoz. Ha hozzá is jut, akkor azt a növény a gyökérzete növekedésére fordítja. Túl nedves talajban, levegő hiányában, a növények nehezen táplálkoznak.Túl tömör, kötött talajban is levegőhiánnyal küszködik a növény, a víz nehezen talál járatokat magának. Levegőtlen talajközegben a mikroorganizmusok élettere korlátozott és "átalakító" tevékenységük nem szolgálja a növényt. Óriási jelentőséggel bír a talajoldat kémhatása. Egyes kivételektől eltekintve a tapasztalat azt bizonyítja, hogy a növények a tápelemeket akkor tudják felvenni, ha a gyökérkörnyezet pH értéke 6-6,5. Kísérleteink a pH ingadoztatását ígéretesebbnek találja.

loader

Rendelése folyamatban. Kérjük várjon pár másodpercet, ne frissítse a boöngészőt és ne nyomjon a vissza gombra.