Kategóriák

(+36-46) 328-288 Kapcsolati telefonszám

1–5 a 5 találatból

Fehérhere (Trifolium repens L.), 1 kg, Rédei Kertimag

Vetőmag

3790 Ft

A fehérhere legnagyobb jelentősége az állandó rétés legelőterületeken van, ahol a gyepek termésének a minőségét javítja. Indáival terjedve jól kitölti a gyep hézagait, ezzel véd a gyomosodástól, emellett a legelőfű tápértékét is javítja. A rágást, a tiprást jól bírja, sarjadzóképessége kiváló, ezért a gyepkeverékek állandó alkotója. Pillangós virágú növény. Tiszta állományban nem szokás telepíteni, kivételt ez alól csak a magtermő állományok jelentenek. A fehérhere általában 3-4 évig él, de természetes magpergése révén az állomány magától felújul. A csapadékosabb, párában gazdag vidékeket kedveli, ennek ellenére jól megél szárazabb vidékeken is. A talajok tekintetében nem válogatós, de a növény mészigényes és sok foszfort és káliumot kíván. Vetésidő: tavasszal, márciustól általában tavaszi árpával vetjük. Takarónövény nélkül vethetjük ősszel, augusztus második felétől öntözött körülmények közé. Vetése: 1-2, 5 centiméter mélyre vessük 12 vagy 24 centiméteres sortávra. Vetőmagszükséglet: 60-180 g / 100 m2. Betakarítása: A telepítés évében a fehérherét takarmányként hasznosítjuk. A második évtől az első növedékét meghagyhatjuk magnak. A magtermő fehérhere állományok júniustól folyamatosan virágoznak. Éréskor is még mindig látunk új fehér virágokat. Ezeket hagyjuk figyelmen kívül. Kezdjük meg az aratást, ha a virágok nagy része már megbarnult. Ilyenkor a száraz virágok lefelé állnak, a virágzati tengely felső része megbarnul, a magvak színe kénsárga, a magvak kézzel könnyen kidörzsölhetőek. A Lovászpatonai erőteljes indája minden szárcsomónál legyökeredzik. Levélnyele viszonylag hosszú. Levele sötétzöld, a levélszél finoman fogazott. A fehér, később rózsaszín árnyalatú virágzat hosszú nyélen ül és kiemelkedik a levélszint fölé. Télálló. Kedveli a nedves, vizenyős talajokat és páradús levegőt. Grasslands huia: nagylevelű, nedvességkedvelő fajta.

Cukorrépa (Beta vulgaris L. convar. altissima), 100 g Nada, Rédei Kertimag

Vetőmag

535 Ft

A cukorrépa fontos ipari növényünk, elsősorban cukrot állítanak elő belőle. A leveles répafej kitűnő takarmány. Kétéves növény, az első évben a répatestet és a levélkoronát fejleszti ki, majd a második évben virágzik és hoz magot. Sok fényt kíván, vízigénye viszonylag nagy. Tavaszi fagyokra nem érzékeny. A talajjal szemben különösen igényes, jól előkészített magágyba vessük. Magas tápanyagigényét fedezhetjük szerves és istállótrágyával egyaránt. Vetésidő: március végén, április elején vetjük 45 centiméteres sortávra. 8-10 0C fokos talajhőmérsékleten csírázik. Vetése: 2 4 centiméter mélyre vetjük 45 centiméteres tőtávra. Ápolása: Kelés után 2 4 leveles állapotban egyeljük amikor a növény mérete a gyökérrel együtt 8-10 cm-, hogy a sorokban tövek egymástól 2022 cm távolságra legyenek. Vetőmagszükséglet: 15 20 gomolyt vetünk folyóméterenként. Szedés: a tartós fagyok beállta előtt szedjük. A növény cukortartalma októberben a legmagasabb. Béta poly 4 Közepes cukortartalmú, felmagzásra kevésbé hajlamos, ellenálló fajta.

Tarlórépa /Kerékrépa/ (Brassica rapa L. var rapifera Mtzg.), Rédei Kertimag

Vetőmag

239 Ft

Takarmányozásra és emberi fogyasztásra egyaránt alkalmas. Édeskés ízű. Régebben kerékrépának is nevezték és az étkezési káposztáshoz hasonlóan savanyítva is fogyasztották. Kétéves növény, az első évben húsosan megvastagodott gyökeret fejleszt, majd a második évben hozza virágait. A csapadékos éghajlatot kedveli. Szinte minden talajon megterem. A fagyokat jól tűri. Jól előkészített, mélyen megmunkált magágyat igényel. Nem szükséges a közvetlen tápanyag- utánpótlás. Vetésidő: májustól augusztusig. Júniustól másodvetésű növényként tarlóba vethető. Vetése: 2-3 centiméter mélyre vetünk, 40 centiméteres sorés 1520 centiméteres tőtávra. Vetőmagszükséglet: 30-50 g / 100 m2 Szedése: októberben, november elején szedjük fel, amikor az idős levelek elszáradtak, a fiatalok világoszöldek, földre lapultak. A fagyokra nem érzékeny. Horpácsi lila:lapos, kerek, lila színű. Haszonállat és vadtakarmányozására egyaránt alkalmas. Levélzete sötétzöld, közepesen szőrös. Vegetációs ideje 30-50 nap.

Vöröshere (Trifolium praetense), Rédei Kertimag

Vetőmag

1669 Ft

Nagy tömeget adó, magas fehérjetartalmú, pillangós takarmánynövény. A belőle készült takarmány a lucernával egyenértékű. Kétéves növény, de kedvező körülmények között a harmadik évben is jó termést adhat. Nagy vízigényű. A telet jól bírja. A nitrogént képes a levegőből is felvenni. A vöröshere a hűvösebb, párásabb éghajlatot kedveli. A talajjal szemben nem különösen igényes, elsősorban a sekély termőrétegű, erodált talajok növénye. Vethető magában vagy tavaszi árpával, réti komócsinnal, olasz perjével. A tapasztalatok szerint a tiszta vetés előnyösebb.Vetésidő: tavasszal, a fagyok elmúltával. 2 3 0C -os talajhőmérsékleten csírázik. Vetési mélység: 1-2 centiméter mélyre vetjük, 12 centiméteres sortávra Vetőmagigény: 18 220 g / m2 Betakarítása: évente kétszer kaszálható. Az első kaszálásra bimbózáskor, a másodikra virágzás idején kerüljön sor. Kétéves növény, de kedvező viszonyok között a harmadik évben is jó termést ad. A Táplánszentkereszti szára finom, felálló jellegű. Levél-szár aránya közepes, levélzete dús, levele hosszúkás.Virágaliláspiros.Télálló.Sűrű állománytad. Bokrosodásihajlamaés sarjadzóképessége kiváló. Évente kétszer kaszálható. Sok csapadékot kíván.

TAKARMÁNYTÖK SÁRGA ÓRIÁS 8G

Vetőmag

215 Ft

Termése nagy méretű, lapított gömb alakú. Hosszú tenyészidejű. Köztes növényként termeszthető.

loader

Rendelése folyamatban. Kérjük várjon pár másodpercet, ne frissítse a boöngészőt és ne nyomjon a vissza gombra.