-
Kapcsolati telefonszám: (+36-46) 328-288
Kategóriák
- Vetőmag
- Kert
- Mezőgazdaság
- Gépek, szerszámok, eszközök
- Munkavédelem
- Egyéb iparcikk
- Otthon, háztartás
Kapcsolati telefonszám: (+36-46) 328-288
Felhasználás: kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben. Jellegzetes, kissé kesernyés ízű csíranövény. Sok vitamint tartalmaz: A,C,E béta-karotin. Telítetlen zsírsavtartalma hatásos a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére. Klorofilja vértisztító. Általános immunerősítő. Emellett enyhe vízhajtó, izomgörcsoldó, gyulladáscsökkentő, sőt potencianövelő hatásáról is ismert. Latin megnevezés: Lepidium sativum. Vetés: egész évben vethető. Egy tányérhoz 1 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra. Felhasználás: kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, müzlikben. Kiváló gyulladáscsökkentő hatású, fekélygyógyító és vértisztító. Daganatnövekedést blokkoló enzimeket tartalmaz. Sok C vitamint, B1-, B2 vitamint, és asványi anyagot (K, Ca, Mg) tartalmaz. Latin megnevezés: Brassica oleracea. Vetés: egész évben vethető. Egy tányérhoz 1 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra. Hőmérséklet: 20 0C. Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 6 nap
Felhasználás: kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben. Tápérték: nagyon sok vitamint (A, B1, B2, B6, B12, D, E, F, K), asványi anyagokat (kálcium, foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, réz) enzimeket és illóolajat tartalmaz (kb. 40% olajat), mely telítetlen zsírsavakban, főként lenolajban és lecitinben, esszenciális aminósavakban gazdag. Latin megnevezés: Helianthus annuus. Vetés: egész évben vethető. Egy tányérhoz 1 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra. Hőmérséklet: 20 0C. Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 13 nap.
Felhasználás: kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekhez. A csíra finom, zsenge növény ízű. Nagyon sok vitamint tartalmaz (A, B1, B2, C, D, E, H, K, kén), asványi anyagokat (kálcium, foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, réz, mangán, bór). Rostanyaga serkenti az emésztést. Növényi hormon tartalma a női megbetegedések ellen hat. A benne lévő szaponin zsírbontó hatású. Latin megnevezés: Medicago sativa. Vetés: egész évben vethető. Egy tányérhoz 1 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra. Hőmérséklet: 20 0C. Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 7 nap.
Felhasználás: kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben. Erős ízű csíranövény, antibiotikus hatású. Tisztítja a nyálkahártyát. Az epére és májra kedvezően hat, csökkenti az emésztési zavarokat. Élénkítő, izomfájdalom enyhtő, vértisztító. Latin megnevezés: Sinapis alba. Vetés: egész évben vethető. Egy tányérhoz 1 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra. Hőmérséklet: 20 0C. Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 2 3 nap.
Felhasználás: A csírák az első 2-3 napban a legédesebb ízűek. Sokféle ételben használhatók nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban is kiváló ízű. Felhasználhatjuk salátákhoz, palacsintához, levesekhez zöldségköretekhez, tésztafélékhez és tojásételekhez. Latin megnevezés: Triticum aestivum. Vetés: egész évben vethető. Egy tányérhoz 3 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra. Hőmérséklet: 20 0C Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 3 nap.
Felhasználás: fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, müzlik-ben. Zsenge hagymaízű csíranövény. Kiváló gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és nyálkaoldó hatása van. Vértisztító. Enyhíti a gyomorés bélpanaszokat. Sok vitamint (B1, B2, C) és ásványi anyagot tartalmaz (K, Ca, Mg, P, Fe). Latin megnevezés: Allium cepa. Vetés: egész évben vethető. Egy tányérhoz 1 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra. Hőmérséklet: 20 0C. Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 5-6 nap.
Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 C fok, öntözés naponta kétszer. Csírázási idő: 7 nap.
Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 C fok, öntözés naponta kétszer. Csírázási idő: 2-3 nap.
A salátaborsó friss hajtásai édesek, ropogósak, kiválóan használhatók nyersen salátakeverékekbe és díszítésre. Termesztés: Vegyünk egy csíráztató tálcát vagy virágládát és töltsük meg félig földdel. Szórjunk rá bőségesen borsó magot, majd takarjuk be vékonyan földdel és locsoljuk meg. Ne öntözzük túl, csak nyirkos legyen a föld a későbbiekben is! Helyezzük a ládát világos ablakba. Felhasználás: Általában 10-12 nap után már vágható a hajtás, amint eléri a 10 cm magasságot. Ollóval vágjuk le 5 cm-el a föld fölött. Tipp: A tálcákat ne ürítsük ki az első vágás után, mivel a borsómagok gyakran másodszor is kihajtanak.
Rendelése folyamatban. Kérjük várjon pár másodpercet, ne frissítse a böngészőt és ne nyomjon a vissza gombra. Köszönjük!